Szituációs foglalkozás

Dráma

Komplex önismereti konzultáció: testfókusz, mozdulatmeditáció és jelenetgyakorlat.

„A boldogsághoz vezető út befelé tart. Elcsendesedés és lelassulás. Ezekre van szükséged, ha hallani szeretnéd lelked üzeneteit. A megoldásaid odabent vannak."

A szituációs dráma egy tapasztalásalapú önismereti és tudatosságnövelő foglalkozás, kapcsolatdinamikai szerepjátékokkal és mozgás-, érintés-, ölelés-, ringatás- és súlyterápiás gyakorlatokkal. A foglalkozás célja a korai gyermekkori, valamint a magzati és születés körüli (pre- és perinatális) traumák és sérülések feldolgozása.

Klasszikus témakörök

  • Erő: erőtánc, erőforrás szimbolika, pszichedelikus tánc; harag-gyakorlatok; kitörés és küzdelem;
  • Bizalom: születés, érkezés, fogadás; egység, bensőségesség, sérülékenység, intimitás; bizalom-gyakorlatok;
  • Határtartás: vád és bírálat; támadás és védelem; bántalmazás (abúzus) és zaklatás (bullying);
  • Kapcsolódás: találkozás és elválás; befogadás és elfogadás; megtagadás, elhagyás, elszakadás és elutasítás; elengedés és lezárás;

Időpontot foglalok

Mire számíts?

A drámafoglalkozás rendszerint kb. 3-4 órát vesz igénybe, mely a következőképpen épül fel:

  1. Az első óra a bevezető beszélgetéssel és a bemelegítő gyakorlatokkal telik (mindfulness, légzés- és testfókusz, mozdulatmeditáció).
  2. A foglalkozás fő részét a szituációs dráma jelenetei töltik ki, amelyeket a bevezető beszélgetés során megállapított problémáid analógiáiként építünk fel. A drámatörténet kibontakozása és lezárása összességében akár egy-két óráig is eltarthat a témától és a feldolgozandó élmények számától és súlyosságától függően.
  3. Az utolsó óra legtöbb esetben a levezetés és a töltődés ideje (érintés-, ölelés- és ringatásterápiás gyakorlatok segítségével).

A teljes szituációs foglalkozást és rendszerint minden egyes testfókuszú gyakorlatot verbális feldolgozás, azaz kölcsönös élménymegosztás és szóbeli visszajelzés zárja le.

Hogyan készülj?

Kényelmes ruházatban érkezz, vagy hozz magaddal csere öltözetet, és az előzetes egyeztetés szerinti személyes védőfelszerelést. Átöltözésre és zuhanyzásra van lehetőség.

Mennyibe kerül?

Az egyéni szituációs dráma díja alkalmanként 80.000,- Ft.

Időpontot foglalok

Kapcsolat

Amennyiben további kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni, kérlek, keress meg az alábbi elérhetőségeim valamelyikén.

Töltsd ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot, és rövid időn belül visszahívlak: